dual use

Op het moment dat je kennis en expertise zoekt op het gebied van dual use dan is het verstandig om een consultant hiervoor in te huren. Als ondernemer heb je een grotere afzetmarkt op het moment dat je besluit om buiten Nederland zaken te gaan doen. Alleen komen hier nogal veel zaken bij kijken als je correct en legaal zaken wilt doen bij de export van de meeste producten. Dit is met name het geval bij de zogenaamde dual use producten. Deze goederen liggen nogal gevoelig op het gebied van wet- en regelgeving.

Wat zijn zogenaamde dual use producten

Dual use goederen hebben een toepassing die tweezijdig is. Ze kunnen zowel voor commerciële doeleinden worden ingezet of als een militair middel. In veel gevallen kunnen ze bijdragen aan de verspreiding of productie van massavernietigingswapens. Doordat er hierbij sprake is bij de invoer komt de internationale veiligheid al snel in het geding en daarom zijn er extra regels van toepassing op het gebied van de export. Deze wet- en regelgeving wordt wereldwijd streng nageleefd om bepaalde situaties te voorkomen. Als je niet op de hoogte bent van de wet- en regelgeving dan is het altijd verstandig om hiervoor advies in te winnen bij een consultant die beschikt over de juiste visie en expertise op het gebied van dual use goederen.

Zorgen voor export binnen de geldende wet- en regelgeving

Als je ondernemer bent dan wil je natuurlijk wel zeker weten dat je jezelf aan de regels houdt en dit geldt ook wanneer je producten besluit te exporteren. Helaas is het nogal gemakkelijk om per ongeluk een van de regels te overtreden, aangezien deze nogal ingewikkeld zijn. Veel onschuldige producten zijn gekwalificeerd als dual use producten en dit kan nogal eens roet in het eten gooien bij de export. Een expert op het gebied van dual use goederen kan zorgen dat je goederen op de juiste manier gekwalificeerd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.