Als je opzoek bent naar die echte Vlaamse friet dan kom je bij de meeste snackbars toch helaas van een koude kermis thuis. Echte lekkere zelfgemaakte Vlaamse friet Haarlem is toch een kunst op zichzelf. Voor de beste Vlaamse frieten moet er gebruik gemaakt worden van de beste kwaliteit aardappelen en het is een van de lekkerste guilty pleasures die je kan hebben. Echte Vlaamse frieten moeten lekker goudbruin en knapperig gebakken zijn. Je kan ervoor kiezen om ze zo uit een puntzak te eten of gecombineerd met een heerlijke snack. Goede Vlaamse frieten worden zelf gesneden en met zorg verwerkt door de snackbar en zo hebben ze precies de juiste dikte.

Wat is belangrijk voor echt goede Vlaamse friet

Als je echt goede Vlaamse friet wilt hebben dan is de kwaliteit van de aardappelen erg belangrijk en de manier van bakken. Ze moeten mooi goudbruin zijn en lekker knapperig gefrituurd. Daarnaast moeten ze op de juiste dikte gesneden zijn, dit kan het makkelijkste als ze zelf gesneden en verwerkt worden. De dikke frieten moeten de juiste vorm hebben om zo de beste knapperige bite te bereiken. Het is ook belangrijk om ze voor te frituren. Dit dient te gebeuren in olie van hoge kwaliteit op de juiste temperatuur. Je merkt gelijk het verschil als je een lekker vers en zelfgemaakt frietje eet die met liefde en passie is gemaakt.

Lekkere combinaties met Vlaamse friet

Als je besluit om een puntzak Vlaamse friet te gaan bestellen dan is het uiteraard ook niet vreemd als je deze combineert met een lekker sausje of zeezout en rozemarijn. Er zijn verschillende soorten mayonaise die goed gaan met een Vlaams frietje zoals Hollandse, Vlaamsche of Zaanse mayo. Een eigengemaakte mayonaise met bijvoorbeeld sambal of aioli is ook erg lekker bij een Vlaams frietje. Daarbij kan natuurlijk een lekkere huisgemaakte snack niet ontbreken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.