Een voedselbos in Brabant aanleggen? Dan is het handig om te weten wat het precies inhoudt en waar je aan moet denken. Zo is de functie van een voedselbos het stimuleren van het ecosysteem. Dit is dan ook een van de motivaties waarom je een voedselbos in Brabant kunt gaan aanleggen. Natuurlijk zijn er heel veel mogelijkheden om aan dit doel tegemoet te komen. Bij een voedselbos denk je misschien gelijk aan heel bos in je tuin maar dit hoeft niet zo te zijn. Zo kun je ervoor kiezen om een voedselbos aan te laten leggen in de vorm van een gezinstuin. Dit biedt ook gelijk veel mogelijkheden voor je kinderen om op jonge leeftijd al veel te leren over de natuur.

Verschillende soorten voedselbossen

Een andere mythe die vaak speelt rondom voedselbossen is dat deze moeilijk in onderhoud zijn. Ook hierbij is het tegendeel waar. Het namelijk makkelijker te onderhouden dan een reguliere tuin. Dit komt omdat een voedselbos is gebaseerd op het principe van de permacultuur. Hierdoor hoef je alleen maar te oogsten en te snoeien. Bij permacultuur is het namelijk de bedoeling dat je als mens zo min mogelijk hoeft in te grijpen in de natuur. Laat de natuur zijn werk doen en geniet letterlijk van alle vruchten die je kunt plukken uit je eigen voedselbos.

Voedselbos met verschillende doelen

Afhankelijk van jouw wensen kun je in zee gaan met een hovenier om een voedselbos te laten ontwerpen. In een gesprek worden vaak eerst jouw wensen op een rijtje gezet. Aan de hand daarvan worden er een aantal opzetjes aangereikt. Wil je bijvoorbeeld een voedselbos met een educatief doel? Daarvoor is een voedselbos met uitstek geschikt omdat je zo kunt laten hoe permacultuur in zijn werk gaat. Wanneer er bezoekers komen bij jouw voedselbos kunnen ze met eigen ogen ervaren hoe dit in zijn werk gaat. De kennis die mensen opdoen blijft hierdoor ook beter hangen doordat ze het zelf hebben ervaren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.