Tekenles voor kinderen: lol in de lockdown

Tekenles voor kinderen zou wel eens dé oplossing kunnen zijn voor de ‘lockdownblues’ die niet alleen volwassenen ervaren, maar ook juist kinderen. Leuke, creatieve activiteiten zoals tekenen zijn een goede manier om emoties te verwerken, want het is heftig wat er allemaal gebeurt. Het zal ook de kinderen niet ontgaan dat ze opeens veel minder speciale momenten beleven. Drie leuke ideeën om als ouder zelf de slingers op te blijven hangen.

Creatieve tekenles voor kinderen

Ga met zijn allen om de tafel met potlood en papier voor een middagje kunst maken. Ben je zelf hard aan het werk? Dan is het ook een optie om hulptroepen in te schakelen. Een echte tekenleraar kan jouw kinderen vol enthousiasme de basis van het tekenen leren. Kinderen kunnen er tijdens de les op los fantaseren: best een welkome afleiding in zo’n vreemde tijd. Ze bouwen aan de hand van onverwachte opdrachten ook zelfvertrouwen op tijdens een cursus tekenen en hebben een mooi resultaat om aan jou cadeau te doen.

Feestelijke sfeer

Wat ook kan helpen om af en toe een feestelijke sfeer te maken is om kinderen extra te verwennen op hun verjaardag. Bij gebrek aan een leuk feestje kan je hen blij maken met gepersonaliseerde cadeaus. Hoe cool om een persoonlijke beker te hebben met de favoriete voetbalheld of prinses van jouw kind? Of een ander dierbaar voorwerp, gepersonaliseerd met de naam van jouw kind? Het idee is natuurlijk niet alleen leuk voor je kinderen, maar ook voor een vriendin, een pasgeboren baby of je partner.

Familiebanden versterken

Deze lockdown is een kans om de familiebanden te versterken. Als de kinderen verwend zijn, is het ook tijd om te denken aan het gezin als geheel. Denk aan een persoonlijke illustratie van jullie gezin, als aandenken aan deze gekke tijd waarin jullie meer dan ooit samen thuis waren.  

Tekenles voor kinderen: lol in de lockdown

Tekenles voor kinderen zou wel eens dé oplossing kunnen zijn voor de ‘lockdownblues’ die niet alleen volwassenen ervaren, maar ook juist kinderen. Leuke, creatieve activiteiten zoals tekenen zijn een goede manier om emoties te verwerken, want het is heftig wat er allemaal gebeurt. Het zal ook de kinderen niet ontgaan dat ze opeens veel minder speciale momenten beleven. Drie leuke ideeën om als ouder zelf de slingers op te blijven hangen.

Creatieve tekenles voor kinderen

Ga met zijn allen om de tafel met potlood en papier voor een middagje kunst maken. Ben je zelf hard aan het werk? Dan is het ook een optie om hulptroepen in te schakelen. Een echte tekenleraar kan jouw kinderen vol enthousiasme de basis van het tekenen leren. Kinderen kunnen er tijdens de les op los fantaseren: best een welkome afleiding in zo’n vreemde tijd. Ze bouwen aan de hand van onverwachte opdrachten ook zelfvertrouwen op tijdens een cursus tekenen en hebben een mooi resultaat om aan jou cadeau te doen.

Feestelijke sfeer

Wat ook kan helpen om af en toe een feestelijke sfeer te maken is om kinderen extra te verwennen op hun verjaardag. Bij gebrek aan een leuk feestje kan je hen blij maken met gepersonaliseerde cadeaus. Hoe cool om een persoonlijke beker te hebben met de favoriete voetbalheld of prinses van jouw kind? Of een ander dierbaar voorwerp, gepersonaliseerd met de naam van jouw kind? Het idee is natuurlijk niet alleen leuk voor je kinderen, maar ook voor een vriendin, een pasgeboren baby of je partner.

Familiebanden versterken

Deze lockdown is een kans om de familiebanden te versterken. Als de kinderen verwend zijn, is het ook tijd om te denken aan het gezin als geheel. Denk aan een persoonlijke illustratie van jullie gezin, als aandenken aan deze gekke tijd waarin jullie meer dan ooit samen thuis waren.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.