Halal groothandel

Wat is halal? Halal keurmerken staan op vlees van dieren die geslacht zijn volgens de Islamitische wetten. Deze zijn te kopen bij een halal groothandel. Veel verschillende organisaties houden zich bezig met het goedkeuren van halal vlees en vleesproducten, Halalvlees en Halal vleesproducten zijn te  herkennen aan verschillende keurmerken. Maar wat betekent halal keurmerken? Halalvlees is uitgebloed van een paar dieren die verdoofd geslacht worden, bij het aanroepen van Allah en laten zegenen door de Imam. Overig is dit niet bij elk dier toegestaan, varkens/kikkers/roofdieren en ratten vallen daar niet onder. Halal keurmerken staan op vlees van dieren die op de juiste manier dus zijn geslacht, volgens de islamitische wetten dus. Dat houd in dat het mes moet sterven door een snede in de hals met een  mes.  Vlees dat volgens de Islamitische eisen geslacht worden heet Halal.  

Wat is een groothandel?

Een  groothandel is een schakel in de bedrijfskolom die grote partijen inkoopt bij een of meerdere producten om deze dan te verkopen in minder grote hoeveelheden. Er wordt verschil gemaakt tussen kleinhandel (detailhandel) en groothandel. De detailhandel levert goederen aan de consument, de groot handel lever goederen aan ondernemingen. Voorbeelden van groothandels zijn de Makro en Hanos. Door deze bedrijven worden zoals verse groenten, vlees en kruiden verkocht. Zowel groot- als detailhandel zijn organisaties die organiseren. Ook leveren ze allebei producten als haarproducten en speelgoed. Er zijn zoveel verschillende groothandels en elk bedrijf is gespecialiseerd in zijn eigen onderwerp. Zo is Halal groothandel gespecialiseerd in Halal producten.

Waarom is het belangrijk dat er een groothandel voor halal food is?

Er is belangrijk dat er halal food is omdat bedrijven zoals Halal groothandel failliet zouden gaan maar ook omdat er veel bevolking Islamitsiche afkomsten heeft en het dus fijn heeft dat er ook producten zijn waar geen gelatine in zit of vlees dat op de Islamitische wijze is geslacht. Zo kan iedereen met een Islamitische afkomst veilig en gezond halal eten eten en met producten werken.  Ook is het handig als je als restaurant zijnde veel van hetzelfde eten nodig hebt die je graag wilt opdienen aan je gasten, vooral als  je een Islamitisch restaurant begint is het handig om het basis eten in huis te hebben zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Halal is overig niet gezonder er zitten hetzelfde voedings waarde in als vlees dat niet halal is geslacht. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.